Kattentrimsalon Rags for Life

De naam “Rags for Life” hoorde oorspronkelijk bij mijn Ragdoll Cattery. Van 2013 t/m 2021 hebben we dan ook regelmatig kittens in huis gehad. Ons eigen aantal Ragdolls is in die tijd ook uitgegroeid tot het zevental wat we nu in huis hebben.

“for life” stond met betrekking tot mijn Cattery voor het “levenslang” goed zorgen voor het kitten wat ik aan de nieuwe eigenaren toevertrouwde. Onder deze goede verzorging valt ook de vachtverzorging van de kat.

Normaal gesproken is een kat prima in staat om zijn eigen vacht te verzorgen. Er zijn echter omstandigheden waardoor een kat wat extra hulp kan gebruiken. Denk aan oudere katten met artrose en katten met overgewicht of tandproblemen. Ook sommige rassen hebben door hun lichaamsbouw meer moeite om hun vacht goed te verzorgen.
Kunt u deze hulp, om wat voor reden dan ook, zelf niet geven, neem dan op tijd contact op en voorkom ernstige vervilting van de vacht.
Viltplekken in de vacht zorgen ervoor dat een kat niet meer soepel kan bewegen en ze zijn bijzonder pijnlijk. De flexibele huid trekt in de viltplek en veroorzaakt wondjes zodra de kat zelf aan zijn vacht gaat trekken.

Ik ben een kat- en vachtvriendelijk, HKI-gediplomeerd kattentrimmer, dat wil zeggen dat ik de kat behandel, eventueel met rustpauzes tussendoor, zolang de kat het toelaat en zijn stresslevel niet te hoog wordt.
Vacht- en huidvriendelijk betekent dat er zo min mogelijk schade aan de vacht en huid wordt toegebracht. Alleen klitten of stukken vervilte vacht worden weggeschoren.
Ik scheer dus geen katten, onnodig in een leeuwenmodel of iets dergelijks en ik ontwol niet preventief (de ondervacht eruit trekken), omdat dit de hele haargroeicyclus verstoord en er uiteindelijk alleen maar toe leidt dat er steeds sneller opnieuw klitten ontstaan en de kat permanent in de rui is.
Het doel is om de vacht en de natuurlijke huidflora zoveel mogelijk in stand te houden en ik trim dus in het belang van de kat.

Kattentrimsalon Rags for Life is deelnemer aan het kattentrimkeurmerk.

KattentrimKeurmerk.nl

Voor kat- en vachtvriendelijke kattentrimmers in andere delen van Nederland neem een kijkje op https://kattentrimsters.nl