Kattentrimsalon

KATTENTRIMSALON RAGS FOR LIFE

“for life” staat met betrekking tot de Cattery voor het “levenslang” goed zorgen voor het kitten wat ik aan de nieuwe eigenaren toevertrouw. Onder deze goede verzorging valt ook de vachtverzorging van de kat.

Normaal gesproken is een kat prima in staat om zijn eigen vacht te verzorgen. Er zijn echter omstandigheden waardoor een kat wat extra hulp kan gebruiken. Denk aan oudere katten met artrose en katten met overgewicht of tandproblemen. Ook sommige rassen hebben door hun lichaamsbouw meer moeite om hun vacht goed te verzorgen.
Kunt u deze hulp, om wat voor reden dan ook, zelf niet geven, neem dan op tijd contact op en voorkom ernstige vervilting van de vacht.
Viltplekken in de vacht zorgen ervoor dat een kat niet meer soepel kan bewegen en ze zijn bijzonder pijnlijk. De flexibele huid trekt in de viltplek en veroorzaakt wondjes zodra de kat zelf aan zijn vacht gaat trekken.

Ik ben een kat- en vachtvriendelijk, HKI-gediplomeerd kattentrimmer, dat wil zeggen dat ik de kat behandel, eventueel met rustpauzes tussendoor, zolang de kat het toelaat en zijn stresslevel niet te hoog wordt.
Vacht- en huidvriendelijk betekent dat er zo min mogelijk schade aan de vacht en huid wordt toegebracht. Alleen klitten of stukken vervilte vacht worden weggeschoren.
Ik ga dus niet preventief ontwollen (de ondervacht eruit trekken) omdat dit de hele haargroeicyclus verstoord en er uiteindelijk alleen maar toe leidt dat er steeds sneller opnieuw klitten ontstaan en de kat permanent in de rui is.
Het doel is om de vacht en de natuurlijke huidflora zoveel mogelijk in stand te houden.

Bij voorkeur blijft u als eigenaar tijdens de behandeling aanwezig en brengt u een (gebruikt) dekentje mee, zodat de kat op de trimtafel een vertrouwde geur om zich heen heeft.

Alle katten zijn welkom!
Ik trim zowel raskatten, kruisingen als HTK’s, want hoewel het meestal de wat meer langharige vachten zijn die snel gaan klitten, kunnen ook vachten van kortharige katten vervilten.

TARIEVEN VACHTVERZORGING/TRIMMEN

Trimbehandeling kat (ca. 60 minuten)…………………………………………….€ 50,-
kammen, klitten verwijderen, scheren, nagels knippen en advies.
Elke 2e kat in één afspraak…………………………………………………………………..€ 40,-

Periodieke trimbehandeling………………………………………………………….€ 40,-
Nieuwe (onderhouds)afspraak binnen 3 maanden

Nagels knippen zonder vachtbehandeling………………………………………….€ 10,-
Sanitaire trim zonder vachtbehandeling…………………………………………….€ 15,-

TOESLAGEN:
Aanwezigheid van parasieten, mijten of schimmel
in verband met extra schoonmaakkosten………………………………………………€ 20,-

Bij constatering van schimmel/ringworm zal ik de behandeling staken vanwege het zeer hoge besmettingsgevaar. De basisbehandeling + toeslag zullen wel in rekening worden gebracht in verband met gehele ontsmetting en tijdelijke sluiting van de trimsalon.

Betaling uitsluitend contant.

BEHANDELINGEN ALLEEN OP AFSPRAAK.
Alle behandelingen vinden plaats in de trimsalon aan de Koevoortseweg 6 te Boxtel (Lennisheuvel), Noord-Brabant, Nederland.
Ingang trimsalon via de deur in de zijgevel.
Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
Voor contact zie: https://www.ragsforlife.nl/contact/

In uitzonderlijke gevallen kan ik ook bij u aan huis komen. Hiervoor reken ik € 0,40 per kilometer extra (+ eventuele parkeerkosten).