Rags for Life

  1. Direct naar ons kittenbeleid
    DNA_test

Hartelijk welkom bij Ragdoll Cattery Rags for Life

Mijn naam is Monique van der Struijk, en samen met mijn echtgenoot Adri en onze 4 kinderen wonen wij in Lennisheuvel (Gemeente Boxtel) in N.Br.
Rags for Life is een kleine huiselijke Cattery.

Al sinds ons huwelijk maken huisdieren deel uit van ons leven.
Valkparkieten, Groenendaelers, daarna twee Golden Retrievers en uiteindelijk op nadrukkelijk verzoek van onze dochter een kater, genaamd “Tijgertje”.
Tijgertje was een lieve Europees Korthaar van de boerderij en leefde hoofdzakelijk bij ons in huis, maar maakte ook uitstapjes in de omgeving. Eén van deze uitstapjes is hem uiteindelijk fataal geworden, en wat was het stil in huis zonder onze tijger.
We konden ons inmiddels een leven zonder kat niet meer voorstellen dus gingen we op zoek naar een nieuw kittentje. Ik heb toen de beslissing genomen dat onze volgende kat een binnenkat moest worden. We leven nu eenmaal in het buitengebied, langs een weg waar hard wordt gereden en loslopende katten leven hier in de buurt niet lang.
De zoektocht op internet begon. Ik ging dus op zoek naar een binnenkat met een lief karakter. Ergens in de vele pagina’s tekst viel mijn oog op de Ragdoll. Er volgde overleg met de rest van het gezin en we waren er snel uit….onze keus was gemaakt.
Nu volgde een nieuwe zoektocht op internet, maar nu specifiek naar Ragdoll Cattery’s met kittens op komst.
Vele websites later viel onze keus op Ragdoll Cattery “Gemsdolls” en op 19 maart 2009 werd daar onze “Blaze” geboren. Een seal point mitted kater met blaze. Grappig was dat de kinderen de naam “Blaze” al uitgekozen hadden voordat we wisten dat onze Ragdoll ook echt een blaze zou hebben. “Blaze” kwam, zag en overwon al onze harten!
“Tijgertje” was een lieve kater maar niet te vergelijken met het zachtaardige karakter van een Ragdoll.

Inmiddels zijn we een paar jaren verder….de kinderen worden ouder en ik krijg dus langzaamaan wat meer vrije tijd en ik neem het besluit om een Ragdoll Cattery op te starten.
Ik heb het internet afgezocht naar alles wat er maar te vinden is over de Ragdoll. Geschikte lijnen, genetica, gezondheid, kittens, enz. enz.
En dan komt de moeilijkste keuze, van welke Cattery wil ik graag een fokpoesje kopen? Ook zijn niet alle Cattery’s bereid om een kitten te verkopen om mee te gaan fokken.
Uiteindelijk kom ik via via terecht bij Diana Geens van Cattery “Cats in Zen” in België. Zij is gelukkig bereid om een fokpoesje aan mij te verkopen, maar zeker zo belangrijk, ze staat me met raad en daad terzijde. Hier ben ik haar dan ook heel dankbaar voor. Ze maakt me toch steeds een beetje meer wegwijs in het wereldje van de Ragdoll Cattery’s.

Ziva
Op 11 juni 2012 is het dan eindelijk zover….”Ziva” wordt geboren!
Een seal lynx point mitted, wonderschoon meisje <3.
Het lange wachten begint… “Ziva” ontwikkelt zich tot een mooi en gezond poesje en uiteindelijk mag ze verhuizen naar Nederland.

“Ziva” betekent in het Grieks, godin van het leven.
Een hele mooie, toepasselijke naam voor de stammoeder van mijn Cattery “Rags for Life”.
De betekenis van “Rags for Life” is natuurlijk duidelijk…. a Ragdoll kitten is a lifetime commitment!

Inmiddels is onze Ragdoll groep uitgebreid met Yuki, een fokpoesje en een dochter van Ziva, Loki onze dekkater, hij is een halfbroer van Blaze, Jillz een mooi mink fokpoesje en Emi, fokpoesje en dochter van Yuki.

Leefomgeving
Onze Ragdolls maken deel uit van ons gezin en hebben het hele huis en een afgeschermde buitenren ter beschikking.
IMG_0798

Registratie
Cattery “Rags for Life” staat geregistreerd bij de Limbra Cat Club. Hier vraag ik ook de stamboom voor uw kitten aan. Ook ben ik lid van Ragdoll Vereniging Nederland (www.ragazine.nl)

Gezondheid
Bij Ziva, Yuki, Jillz, Emi en Loki zijn DNA-testen afgenomen voor het combinatiepakket erfelijke ziekten.
De uitslagen van alle testen zijn normaal. Ze beschikken alle vijf, bij alle testen, over twee volwaardige (gezonde) allelen.
Zij zullen dus geen afwijkingen krijgen en zullen dus ook geen afwijkingen doorgeven aan nakomelingen.
Ook zijn Ziva, Yuki, Jillz, Emi en Loki getest via echografie op HCM-PKD/CIN door Dierenradioloog Barbara Vandevelde en via een bloedtest op FeLV-FIV. Deze testen zullen in de toekomst herhaald worden.
De uitslagen van deze testen mag u natuurlijk altijd inzien.

Cursussen
Om onze poezen, katers en kittens zo goed mogelijk te verzorgen en om de toekomstige baasjes van onze kittens van de juiste informatie te voorzien volg ik regelmatig cursussen en seminars:

* 27-10-2012 Royal Canin Felinotechnisch Symposium
* 23-02-2013 Seminar Kittens Flessen
* 20-12-2013 PawPeds G1 internetcursus
* 14-11-2014 Feline Health and Ragdoll Breed seminars tijdens World Ragdoll Congres
* 07-03-2015 FelCan Kattendag 2015 en 12-03-2016 FelCan Kattendag 2016
* 02-05-2015 PawPeds G2 internetcursus

G1RibbonSmall (2)G2Ribbon

Mocht u na het bekijken van deze website interesse hebben in een “Rags for Life” kitten dan mag u mij altijd bellen of mailen om een afspraak te maken. U kunt dan vrijblijvend een kijkje komen nemen. Liefst niet meerdere Cattery’s op één dag bezoeken om het risico op overdracht van ziekten zo klein mogelijk te houden.

Terug naar de bovenkant van de pagina

 

Kittenbeleid: Rags for Life kittens

Kittens die bij ons geboren worden komen uit ouders die getest zijn op erfelijke afwijkingen en bloedgroep. Wij testen onze poezen en kater op Fiv/Felv (kattenaids en leukemie), en op HCM-PKD/CIN (hart en nieren) via DNA en echo. Onze Ragdolls krijgen jaarlijks een inenting tegen katten- en niesziekte.

Voor onze kittens hebben we een aparte kamer ingericht, waar zij in eerste instantie op een veilige manier de wereld kunnen ontdekken. Ze krijgen hier natuurlijk volop aandacht van ons, onze kinderen en onze andere Ragdolls. Ook in de woonkamer hebben we een ren, zodat ze ’s avonds gezellig bij ons zijn. Zodra ze wat ouder zijn mogen ze vrij gebruik maken van de woonkamer/keuken en serre. Zo wennen ze aan alle geluiden in huis. Mijn doel is om onze kittens uiteindelijk als goed gesocialiseerde poezen en katers naar hun nieuwe personeel te laten vertrekken.
Wij voeden onze kittens met brokjes van Purizon en Royal Canin, aangevuld met vlees uit blik van Cosma.
IMG_0799

Mocht u interesse hebben in een Rags for Life kitten dan plaatsen we u op een wachtlijst. Dit verplicht u tot niets maar we brengen u dan op de hoogte zodra de kittens geboren zijn. Als de kittens 5 weken oud zijn mag u komen kijken.
Zodra u een kitten heeft uitgekozen dan doet u een aanbetaling (€ 200,-) daarmee is het kitten definitief gereserveerd voor u. U krijgt dan ook een reserveringsbevestiging mee. Bij annulering kunt u deze aanbetaling helaas niet terugkrijgen, dit geldt uiteraard niet wanneer de annulering van onze kant af komt.

Al onze kittens worden verkocht met een koopcontract, dit ter bescherming van uw en onze belangen.

Onze kittens mogen naar hun nieuwe baasjes vertrekken als zij 13-14 weken oud zijn. Zij zijn dan meerdere malen ontwormd, tweemaal ingeënt, gechipt en vrij van vlooien. Voor de nieuwe eigenaar ligt er een paspoort met gezondheidsverklaring, stamboom, eigendomsbewijs en koopovereenkomst klaar. Ook ontvangt de nieuwe eigenaar een kittenpakket met daarin o.a. kittenbrokjes, speeltjes en informatie.
Onze Ragdolls kosten € 800,- en zij verlaten ons als gezelschapsdier en zijn gecastreerd/gesteriliseerd, dit is bij de prijs inbegrepen.

Neem alleen een kitten in huis als u er voldoende tijd voor kunt vrijmaken en als er regelmatig iemand thuis is. Een andere kat als gezelschap wordt ook zeer op prijs gesteld.
Een Ragdoll is echt een gezelschapsdier en zou vereenzamen als hij/zij de hele dag alleen zou komen te zitten. Overweeg anders de aanschaf van twee kittens tegelijk, als nestgenootjes zullen zij veel steun aan elkaar hebben.

Wij verwachten dat onze Ragdolls in hun nieuwe huisjes niet vrij buiten rond mogen lopen. In een afgemaakte tuin of ren mag natuurlijk wel.
En natuurlijk hopen wij dat u jarenlang van uw lieve en gezonde Ragdoll mag genieten en vooral heel erg goed voor hem/haar gaat zorgen, want…..

Rags for Life!! A Ragdoll kitten is a lifetime commitment
Terug naar de bovenkant van de pagina